Следвайте Гласове в ТелеграмПрез декември 2023 г. Методистката църква във Великобритания

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрез декември 2023 г. Методистката църква във Великобритания
Коментари Харесай

Методистката църква във Великобритания не препоръчва използването на „съпруг“ и „съпруга“

Следвайте " Гласове " в Телеграм

През декември 2023 година Методистката черква във Англия издаде „ Ръководство за приобщаващ език “, в което поучава методистите да заобикалят потреблението на обвързваните с пола термини като „ брачен партньор “ и „ брачна половинка “, въз основа на догатката, че това не е „ действителността за доста хора “.

„ Като християни би трябвало да имаме смелостта да водим диалози, които от време на време могат да бъдат сложни, да признаем, че от време на време отхвърляме хората, да слушаме със примирение, да се разкайваме за обидния език, който използваме, да внимаваме по какъв начин слушаме, какво споделяме или пишем “, се споделя в управлението, което ще се актуализира на всеки шест месеца.

Документът предлага като общ принцип концепцията, че има „ безпределно многообразие в метода, по който Божието създание се изобразява в човешкия живот “ и предлага „ брачен партньор “ и „ брачна половинка “ като образци за терминология, която „ може да звучи безобидно, само че на процедура е съмнение за фамилен или персонален живот, който не е съставлява действителността за доста хора. “ Като подобаващи други възможности се оферират думите „ родител “, „ сътрудник “, „ дете “ и „ аставник “.

В управлението се изброяват категории хора, по отношение на които методистите се поучават да употребяват „ сензитивен и приобщаващ “ език – когато се обръщат към малцинства, които са „ маргинализирани и/или демонизирани от актуалната ни просвета “. Ръководството приканва да се заобикаля използването на словосъчетания като „ остарели хора “ и предизвиква „ антирасистки език “: потреблението на „ етническа принадлежност “ вместо „ раса “. В документа е обърнато внимание и на антисемитската и ислямофобската изразителност, също по този начин методистите се предизвикват да бъдат деликатни с терминологията, която употребяват, когато се обръщат към „ хора с увреждания и неврологични болести “, както и към тези с психологични болести.

Ръководството акцентира за какво е значимо Методистката черква във Англия да „ употребява език, който приобщава ЛГБТ+ хората “ и предлага да се употребява език, който съответният човек избира, в това число местоименията, с които той избира да се разпознава.

„ Гордеем се с нашето „ Ръководство за приобщаващ език “ “, съобщи представител на деноминацията. „ То оказва помощ на Църквата да поддържа връзка, само че без да прави догатки или несъзнателно да разстрои някого. Някои намират това за изключително потребно, когато приказват с хора, които може да имат друг житейски опит от техния. “

По отношение на това дали езикът, обвързван с пола, към момента ще се употребява в методистките брачни церемонии, представителят уточни: „ Двойките, които се венчават в методистка черква, ще обсъдят с пастора по какъв начин желаят да бъдат наричани по време на службата. Това подсигурява, че церемонията ще отразява кои са те “.

Отец Калвин Робинсън, който намерено се афишира против прогресивизма в Англиканската черква, насочи рецензии към „ Ръководството за приобщаващ език “ на основаната в Обединеното кралство Методистка черква.

„ Това не е християнство “, написа Робинсън. „ Вече не е задоволително да се признава отричащият Божия ред метод на живот. Всичко, последващо реда и нормата, би трябвало да бъде унищожено от боязън да не обиди някого. Критическата доктрина е неомарксизъм. Това е комунистическа идеология, противоположна на християнската религия. Не е допустимо да си болшевик и християнин по едно и също време. Човек би трябвало да направи избор. Тръгнете по пътищата на тази съвременна, само че отровна идеология, или следвайте Божия ред. Изберете едно от двете “.

Инфо: christianpost.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР